+38(097)102 9855
+38(095)093 1099
Виготовлення і продаж пиломатеріалів!
Доставка по всій Україні
Ціни виробника

Дерев'янна підлога

×

Повідомлення про помилку

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls в menu_set_active_trail() (рядок 2404 із /home/danver/danver.com.ua/www/includes/menu.inc).

Дерев'янна підлога

Дерев'янна підлога

Комфортне і красиве житло неможливо уявити без якісного підлогового покриття. Вибір покриття в даний час дійсно дуже широкий. Однак дерев'яні підлоги по праву вважаються найбільш популярними з них. З чим це пов'язано? В першу чергу з тим, що дерево позитивно впливає на здоров'я і настрій людини. Перевага дерев'яних матеріалів у порівнянні з штучними покриттями полягає в тому, що до складу останніх зазвичай входять речовини хімічного походження, а часто вони мають ще й токсичні властивості.

Дерев'яна підлога в квартирі володіє багатьма достоїнствами як експлуатаційними, так і зовнішніми. Укласти дощате покриття в невеликій квартирі старого радянської планування можна своїми силами, правильно вибравши настилочний матеріал і теоретично ознайомившись з технологією процесу. Володіє хорошими теплоізоляційними властивостями, вона міцна, гарна, практична і довговічна. Дерев'яна підлога з масивних дощок вносить свою атмосферу в квартиру. Натуральна текстура і хитромудрі візерунки на сучках створюють особливе відчуття. Говорячи "дерев'яна підлога" ми маємо на увазі покриття з масивних дерев'яних дощок. Така підлога відрізняється від паркету розміром елементів покриття.

Дерев'янна підлога

Коли в 1850 році з'явилися перші лісопилки, машини взяли на себе важку роботу з розпилювання деревини. Дошки стали більш тонкими, швидкість виробництва збільшилася на порядки, а ціна зменшилась в кілька разів. Уже в той час дошку почали робити з пазами і відповідними за формою гребенями на торцях так, що гребінь точно входив в паз і дошки легко кріпилася.

 

Аргументи на користь вибору дерев'яної підлоги в квартирі:

  • Екологічна безпека. Натуральна сировина завжди тримає першість серед численних синтетичних матеріалів. Причина тому - загальна турбота про власне здоров'я і комфорті проживання сім'ї.
  • Цілющі властивості деревини. Хвойні породи багаті фітонцидами, які виділяються в атмосферу житла роками, навіть після обробки. Для людей, які страждають захворюваннями дихальної системи або серця, обробка приміщення натуральною деревиною набагато корисніше, ніж «не дихаючими» штучними матеріалами.
  • Фінансова економія на обробці. Дерев'яна підлога з якісних дощок можна не фарбувати, чи не облицьовувати, а залишити в первозданному вигляді без всяких витрат після укладання. Єдина захисна обробка, яка неодмінно необхідна, - покриття дощок лаком.
  • Можливість утеплення. Дощатий настил придатний для облаштування системи теплих підлог.
  • Естетична привабливість. Дерево в інтер'єрі поєднує в собі природну красу і традиційний стиль, які завжди в моді.
  • Довговічність. Правильно облаштовані підлоги в малогабаритній квартирі можуть служити десятиліттями без капітального ремонту.
  • Простота реставраційних робіт. На відміну від суцільних дорогих покриттів, в разі локальних пошкоджень мостин можна швидко усунути проблему, змінивши тільки одну дошку.
  • Уявне розширення малої площі. «Граючи» напрямком, довжиною і шириною дощок при укладанні, можна відчутно поліпшити просторовий ефект маленької кімнати, зробити її візуально просторіше.

Дерев'янна підлога

Дошка для підлоги не обов'язково робиться цільною, виробляються також багатошарові дошки. Верхній шар зроблений з тонкого цілісного листа дерева і приклеєний на дерев'яну основу. Товщина дошки може бути від 20 до 50 міліметрів. У промислових масштабах дошка виробляється з великої кількості різних порід дерева. На додаток до найчастіше використовуваної деревині хвойних дерев її виробляють також з модрини, дуба, бука та інших дерев. Перевагою цих порід є те, що вони менш схильні до механічних пошкоджень. Важливою властивістю дошки є вологість, яка повинна становити не більше 10 відсотків.

Корисною властивістю матеріалу є його здатність підлаштовуватися під вологість повітря в приміщенні. Якщо повітря дуже вологе, то дерево буде діяти як всмоктуючий матеріал, а в разі недостатньої вологості дерево буде прагнути наповнювати повітря вологою. Показник вологості дощок 10 відсотків ідеально підходить під вологість в середньостатистичному житловому приміщенні, так що не варто боятися того, що дошки на підлозі будуть деформуватися і утворювати щілини. Властивість поглинання надлишкової вологи сприяє деформації дерева, тому при виборі матеріалу обов'язково потрібно звернути увагу на якість і вид деревини. Найбільш стійка до вологи деревина дуба, модрини, мербау.

Дерев'янна підлога

Раз в 4-7 років потрібно проводити відновні роботи: підлогу потрібно циклювати і покривати лаком. Така процедура дозволить вам тривалий час підтримувати дерев'яну підлогу у відмінному стані. В деяких випадках для того, щоб запобігти загорянню деревини, підлоги просочують спеціальними розчинами. Покупець може зробити просочення дощок сам, перед тим як робити дерев'яні підлоги в квартирі. Для цього потрібно купити спеціальну рідину в магазині побутових хімікатів або будівельних товарів. І не тільки цю речовина, але і інсектицид від деревних комах, антисептик від цвілеві грибки і шкідливих бактерій можна сьогодні придбати через інтернет в будь-якій кількості. Є суміші універсального застосування, що поєднують різні типи захисту. Уважно ознайомтеся з інструкцією перед покупкою і порадьтеся з фахівцями-деревообробки про ефективність того чи іншого препарату.

Категория: 
Автор: 
Данвер