+38(097)102 9855
+38(095)093 1099
Виготовлення і продаж пиломатеріалів!
Доставка по всій Україні
Ціни виробника

Деревина модрина

×

Повідомлення про помилку

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls в menu_set_active_trail() (рядок 2404 із /home/danver/danver.com.ua/www/includes/menu.inc).

Деревина модрина

Деревина модрина

Модрина - це дерево, яке представляє надзвичайно цінний пиломатеріал. Крім особливої міцності та стійкості до зовнішніх впливів вона характеризується гарним кольором і відмінною структурою. Модрина у будинку - це здоров'я для вас і ваших близьких. Ця деревина виділяє фітонциди, що запобігають простудним та вірусним захворюванням. По своїй міцності рівняється з дубом і володіє багатьма корисними властивостями.

Деревина модрини одна з найстійкіших до механічних пошкоджень, не поступається дубу, а будучи висушеною, модрина та вироби з неї не схильні до гниття, тому що присутність в ній камеді (природної речовини) захищає деревину від псування. Тому споруди з неї стоять століттями. Відомо чимало будов вік яких перевищує 1000 років. Наприклад, Венеція стоїть на палях з модрини, так як бетон не витримуює руйнівної сили морської води. Сибірська ж модрина добре протистоїть дії води, навіть солоної. Гризуни і деревні жучки їй також не страшні. Модрина широко застосовувалася в кораблебудуванні. У цьому з нею можуть конкурувати тільки деякі тропічні деревні породи. У колірній гамі модрина має 12 відтінків і перевершує в цьому такі породи дерев як дуб, бук, клен, ясень. Сучасні технології дозволяють виготовляти з модрини різноманітний будівельний матеріал: від пиломатеріалу до матеріалу високоякісної обробки. Якісно виконана робота з виготовлення вагонки, підлогової дошки, паркету і т.п. не вимагає додаткової обробки і просочення, так як природнє просочування камедю захищає вироби з модрини, а значить, мінімізує витрати при обробці приміщень матеріалами з цієї породи дерева, що обумовлює високий попит на них.

Дошка модрина

Екологічна чистота, природний блиск, багата гамма відтінків модрини і теплі тони створюють затишок і здорову природну атмосферу в будинках, побудованих і оброблених модриною. Дизайнери всього світу широко використовують у своїх роботах оздоблювальні матеріали з модрини, якість і краса якої дозволяють виконати роботу на найвищому рівні. Деревина модрини, має високу міцність, підвищену стійкість до гниття, сучки в ній зустрічаються значно рідше, ніж в деревині інших хвойних порід. Більш трудомістка обробка дозволяла її використовувати, в основному, в відповідальних конструкціях і спорудах. Сучасне обладнання, інструмент, клеї та оздоблювальні матеріали дозволяють значно розширювати діапазон застосування деревини модрини, враховуючи її характеристики.

 Поєднання красивої текстури з високою твердістю і міцністю дозволяє широко використовувати модрину в якості оздоблювального матеріалу: дошка обрізна, дошка для підлоги, вагонка, терасна дошка. Модрина володіє високою міцністю, довговічністю, не боїться вологи, що забезпечує високий термін служби. Приклади використання деревини модрини в елементах і виробах, призначених для тривалої експлуатації при значних навантаженнях, відомі з глибокої давнини. Вони показують, що вже в далекі часи ця деревна порода цінувалася за міцність і стійкість до змінних температурно-вологісних умов експлуатації. Використовувалася в будівництві гребель, мостів. Відомі приклади високої міцності й схоронності різних гідротехнічних споруд, житлових будинків і громадських будівель.

Терасна дошка з модрини

Переконливі дані донесла до наших днів і історія використання її в кораблебудуванні. Військові кораблі, фрегати та інші судна як вітрильні, так і гвинтові, будувалися виключно з модрини. Вона краще зберігається, ніж дуб, і становить чудовий матеріал для підкладки під броню. Не точиться хробаками, так як сильно смоляниста, не гниє. Очевидні переваги модрини в міцності і стійкості до загнивання в усі часи вели до прагнення широко використовувати цю деревну породу. Модринові ліси в минулому в значній мірі були поширені в багатьох районах європейської частини країни і в Західній Європі. Вона росла в Польщі, на Балканах, в Австрійських Альпах, у Швейцарії, Фінляндії, Прибалтиці. У Росії заборонялося вирубувати модрину без наявності спеціального дозволу та відпускати її в приватне споживання. Пізніше ці обмеження були зняті, модринову деревину стали в значних кількостях заготовляти на експорт, і вона стала зникати з лісів європейської частини країни. І в Західній Європі в природних насадженнях вона зараз зустрічається тільки, як домішка до інших порід. Ця особливість модрини, визначає необхідність різкого розширення використання її при виготовленні виробів з деталей, де велике значення має зовнішній вигляд деревини в поєднанні з міцністю. Такі вироби набагато легше виготовити з модрини, ніж з багатьох цінних листяних і хвойних порід. Деревина модрини має перевагу при застосуванні її у вигляді балок, ферм, елементів мостів у порівнянні з іншими хвойними породами, так як обваження власної ваги конструкції окупається більш високою її міцністю. Крім того, при однакових вимогах до міцності виріб з неї може мати значно менший поперечний переріз. Використовуючи модрину замість сосни можна збільшити термін служби мостових споруд не менш ніж у півтора рази.

Дошка модрина

Віконні і дверні блоки та інші елементи конструкцій, виготовлені з деревини модрини і оброблені лаковими покриттями, практично не відрізняються від виробів з ясеня. При дотриманні режимів сушки заготовок для отримання цих виробів і зняття з них наприкінці сушіння нагрузки вони служать тривалі терміни, зберігаючи високі естетичні якості. За розрахунками проектувальників, ці будівельні конструкції повинні прослужити без ремонту не менше 50 років. Деталі з модрини успішно пройшли експлуатаційну перевірку в риболовецьких судах всіх основних типів і необмеженого району плавання. Деревина модрини може бути рекомендована у виробництві звичайних пересувних меблів для житлових і громадських будівель; меблів та обладнання, які експлуатуються в змінних температурно-вологісних умовах (садово-паркові меблі, обладнання пляжів, балконів, лоджій, терас та ін.) При цьому щитові елементи звичайно компонуються з окремих, не пов'язаних один з одним брусків або дощечок. Крім того, з модрини можна виготовляти меблі та обладнання спрощеного типу, а також спеціального призначення (обладнання хімічних лабораторій, душових, спеціальних приміщень), облицювання вбудованого устаткування квартир, шаф-перегородок, гардеробних кімнат, панелей.

При використанні масивної деревини модрини не вимагається облицювання. Обробка може бути виконана звичайними прозорими лаками. Високі показники міцності на вигин дозволяють виготовляти порівняно тонкі столярні плити, використовувані при значних навантаженнях - полиці для книг, посуду, кришки столів (відкидні, на опорах).

Терасна дошка з модрини в чому переваги?

Тераса з модрини

1. Найчастіше домовласники споруджують міцні тераси, майданчики для барбекю, для ігор дітей тощо. Практичним варіантом покриття підлог для цього буде терасна дошка. Цей будівельний обробний матеріал дуже популярний останнім часом, коли модною тенденцією стає звертати увагу на екологічність і натуральне походження обробки для дому. Найбільш затребуваним матеріалом є модрина.

2. Безсумнівним достоїнством підлоги з даного матеріалу є те, що на ньому складно послизнутися, навіть в умовах підвищеної вологості. Терасна дошка має на своїй зовнішній стороні невеликий рифлений малюнок, який робить таку підлогу не слизькою, але й надає їй міцність. Дана поверхня легко миється, а оскільки модрина мало схильна до розтріскування і гниття, то можливе влаштування з таких дощок доріжок біля басейну, підлог на літніх верандах і т.д. Природність і природний колір такої підлоги створить прекрасні можливості практично для будь-якого дизайну, і добре поєднуватиметься з рослинами та квітами вашого двору.

3. Терасна дошка виготовляється з масиву модрини. Саме тому ці вироби не бояться дії вологи, сонця, вітру і шкідників. Модрина відома своєю стійкістю до гниття і викривлення.

Категория: 
Автор: 
Данвер